Blog

Nyuszi oltások

Immunovet
Nyuszi oltások

Nem csak kutyáink, hanem egyéb kis kedvenceink vírusos megbetegedéseinek kialakulását is érdemes megelőznünk rendszeres vakcinázással.

 

A nyulaknak nincs kötelező oltásuk, de a két legfontosabb vírusos betegségük ellen mégis különösen ajánlott beoltatnunk őket. A nyuszik oltása a myxomatovírus és az RHD vírus ellen véd, vagyis a mixomatózis és a nyulak vérzéses betegségének a kialakulását előzhetjük meg vele.Az Immunovet készítmények között kifejezetten nyulak és rágcsálók számára kifejlesztett termék is elérhető. Az oltások hatékonyságát is javíthatjuk azzal, hogyha az oltási időszakban Immunovettel egészítjük ki nyuszijaink étrendjét.

 

A nyuszinkat a mixomatózis és a vérzéses betegség ellen ajánlott oltatnunk. Mindkét betegségnek a hátterében vírusfertőzés áll. A mixomatózist a myxomavírus okozza, aminek a terjesztésében nagy szerepet játszanak a vérszívó élősködők, pl. a szúnyogok és a bolhák. A vírus hatására jellegzetes duzzanatok alakulhatnak ki a fejen és a nemi szervek környékén. A nyulak kötőhártyája begyulladhat és orrfolyás is jelentkezhet. A betegség kimenetele az esetek többségében fatális. A vérzéses betegséget az RHD vírus okozza. Ez a vírus rendkívül fertőző, könnyedén hazahozhatjuk akár mi is. A fertőzés hatására láz, esetleg vérzés jelentkezhet, de olyan gyors is lehet a lefolyása, hogy akár tünetek megjelenése nélkül is elhulláshoz vezethet.

 

A mixomatózis és a vérzéses betegség ellen kombinált oltással védhetjük nyulainkat. Az újabb oltások már az RHD vírus 2-es törzse ellen is védelmet nyújtanak. Vannak olyan készítmények is, amelyekkel a kisnyuszik már egészen fiatal koruktól olthatók, és amikkel pár hét alatt kialakítható az immunitás. Az oltást vakcinagyártótól függően, de általában évente egyszer szükséges ismételni a védettség fenntartásához.

Az Immunovet tabletta kisemlősöknek könnyen adagolható étrend-kiegészítő készítmény hörcsög, tengerimalac, nyúl, görény és más kisemlősök részére.

A készítmény jó hatást gyakorol az állatok kondíciójára, élettani paramétereire, pozitív hatással van a szőrzet színére és állagára.

2 990 Ft