Immunovet farm

…több, mint immunerősítés

Az IMMUNOVET fermentált búzacsíra-kivonatot tartalmazó, biotechnológiai eljárással készülő természetes táplálékkiegészítő haszonállatok számára.

Állatorvosok, gazdák, tenyésztők és állatkertek egyaránt sikerrel alkalmazzák 2003 óta. Magyar világmárka, amely a világ számos országában kapható.

 

Immunovet előnyök

  • jelentősen növeli a súlygyarapodást, a tej- és a tojáshozamot
  • javítja a takarmányhasznosulást
  • immunerősítő hatásának köszönhetően hatékonyabbá teszi a védőoltásokat
  • kevesebb antibiotikum használat
  • jobb szaporodási mutatót eredményez
  • mellékhatásoktól mentes
  • támogatja az immunrendszert, hatására minden vizsgált populációban kevesebb a megbetegedés és az elhullás
  • hozzájárul a mikotoxinok elleni védelemhez

 

.

MIÉRT AZ IMMUNOVET?

 

FERMENTÁLT BÚZACSÍRA-KIVONAT

Az Immunovet fermentált búzacsíra-kivonatot tartalmazó, biotechnológiai eljárással készülő természetes táplálékkiegészítő haszonállatok számára

 

JÓL KEVERHETŐ ÉS TARTÓS

Az Immunovet por formájú, bármilyen típusú takarmányba jól keverhető, íztelen és szagtalan. Könnyen szállítható és tárolható (2 év eltarthatóság), valamint ellenálló a szélsőséges időjárási viszonyokkal és külső behatásokkal szemben. Állateledel gyártók számára is könnyen kezelhető, magasabb hőfokon is stabil marad.

 

GYULLADÁSCSÖKKENTŐ ÉS IMMUNSTIMULÁNS

Az Immunovet bizonyítottan csökkenti a haszonállatok megbetegedéseinek előfordulását, az állatok elhullási arányát és a fertőzésekre való fogékonyságot. Fokozott immunválaszt vált ki, ami hatékonyabbá teszi a védőoltásokat. 

 

TERMÉSZETES, MÉREGANYAG- ÉS GMO-MENTES

Az Immunovet az antibiotikumok természetes alternatívája, GMO-mentes búzából készült, káros vegyi  anyagoktól mentes, ezért az EU-s előírásoknak megfelelően biztonságosan alkalmazható bio- és hagyományos gazdaságokban is.

 

JOBB SZAPORODÁSI MUTATÓK

Az Immunovet növeli a reprodukciós teljesítményt. Rövidíti a két ellés között eltelt időt, csökkenti a vetélések számát, valamint a vemhesség és az ellés során fellépő komplikációkat. Nemcsak a vemhes állatok, hanem utódaik egészségi állapota is javul. 

 

JELENTŐS KUTATÁSI HÁTTÉR IN VITRO ÉS IN VIVO

Az Immunovetet több mint két évtizede kutatják in vitro és in vivo egyaránt. Az eredmények jelentős előnyöket mutatnak különféle sejttenyészetek és állatok esetében is. Mellékhatásoktól mentes.

 

MEGNÖVEKEDETT HOZAM ÉS JOBB TAKARMÁNYHASZNOSULÁS

Az Immunovet vizsgálatokon túlmenően a gyakorlati tapasztalatok azt mutatják, hogy mind a  haszonállatok súlygyarapodásának üteme, mind a tojás-, illetve tejtermelés számottevően megnő, javul a húsminőség is.

 

20 ÉVES MAGYAR VILÁGMÁRKA

Állatorvosok, gazdák, tenyésztők és állatkertek egyaránt sikerrel alkalmazzák 2003 óta. Számos betegség ellen hatékony, természetes megoldást kínál az állatok egészségének és hozamának javítására.

 

.

.

baromfi

.

BAROMFI

.

 

baromfi

FOKOZOTT SÚLYGYARAPODÁS

Azon baromfi (csirke, pulyka, liba) tesztegyedek, amelyek táplálékához 1% Immunovetet kevertek, két hónapon belül jelentős súlygyarapodást (4.68%- 20.03%) értek el.

 

A TOJÁSHOZAM AKÁR 9,3%-OS NÖVEKEDÉSE

Számos tojótyúkokkal végzett vizsgálat igazolta, hogy az Immunovettel táplált egyedek 2.36% – 9.8%-kal több tojást tojtak, mint a kontrollcsoport egyedei.

 

Szent István Egyetem, Állatorvos-tudományi Kar: Az Immunovet-HBM táplálékkiegészítő mezőgazdasági nagyüzem

Alany | brojlercsirke Év | 2003 Csoport mérete | több mint 500.000 Adag | 1g/kg táp a növekedési időszakban Eredmény | 14.2% súlygyarapodás és 18.1% takarmány-értékesítési arány

 

 

 

SERTÉS

.

 

sertés

LÉNYEGESEN KEVESEBB ELHULLOTT ÁLLAT

Azon baromfi (csirke, pulyka, liba) tesztegyedek, amelyek táplálékához 1% Immunovetet kevertek, két hónapon belül jelentős súlygyarapodást (4.68%-20.03%) értek el.

 

INTENZÍVEBB HÚSGYARAPODÁS ÉS JOBB HÚSMINŐSÉG

A Budapesti Állatorvostudományi Egyetemen, a 2000-es évek elején végzett vizsgálatok azt mutatták, hogy nem csak a hízósertések húsának minősége lett jobb, de a takarmányhasznosulás is 14%-os javulást mutatott.

Szent István Egyetem, Állatorvos-tudományi Kar: Az Immunovet-HBM táplálékkiegészítő mezőgazdasági nagyüzemekben tartott hízó sertések hozamára gyakorolt hatása (2002).

Alany | 28 napos elválasztott malacok Év | 2002 Csoport mérete | 98.114 Adagolás | 1g / takarmány kg Eredmény | 43%-kal kevesebb elhullás, 5.66%-kal nagyobb testsúly és 13.9%-kal jobb takarmányhasznosulási arány

 

 

 

kérődzők

 

KÉRŐDZŐK

.

 

sertés

A LÉGÚTI ÉS GYOMOR-BÉLRENDSZERI BETEGSÉGEK SÚLYOSSÁGÁNAK ÉS GYAKORISÁGÁNAK CSÖKKENÉSE

Legalább négy független kutatás azt mutatja, hogy az Immunovetet szedő szarvasmarhák körében számos légúti és gyomor-bélrendszeri betegség ritkábban fordul elő, míg más tüneteket, mint például súlyos hasmenést egyáltalán nem tapasztaltak. Az általánosságban jobb anyagcsere, valamint a ritkább és enyhébb megbetegedések következtében a borjak mindössze 13%-a igényelt gyógyszeres kezelést, szemben a kontrollcsoport 35%-os arányával.

MEGNÖVEKEDET T REPRODUKTÍV MUTATÓK

Egy 2004-es vizsgálat szerint az Immunovet pozitív hatással van a szarvasmarhák szaporodási mutatóira. Az Immunovettel táplált csoport vemhességi rátája 16%-kal volt magasabb, kevesebb idő telt el az ellések között, és ami a legfigyelemre-
méltóbb: a termékenységi mutatók 40%-kal javultak. Más tanulmányok is igazolták az Immunovet reprodukciós mutatókra gyakorolt pozitív hatását.

Szent István Egyetem, Állatorvos-tudományi Kar: Az Immunovet-HBM, borjak egészségi állapotára és növekedésére gyakorolt hatása.

Alany | elválasztott borjak Év | 2007 Csoport méret | 184 Adagolás | napi 20 g (8 napon át), utána napi 10 g Eredmény | a megbetegedések és a tünetek gyakorisága és súlyossága számottevően csökkent

 

vizi állatok 

VÍZI ÁLLATOK

.

 Egy 2022 júniusában megkezdett vizsgálat, az Immonovet halállományra gyakorolt hatására vonatkozóan gyűjt adatokat. Hogy helytálló következtetéseket vonhassunk le, az eredményeket azután fogják kiértékelni és közzétenni, hogy három hónapig összehasonlítják a kontrollcsoportot az ajánlott adag Immunovettel táplált csoporttal.

A vizsgálat állatorvosok felügyelete mellett zajlik, ellenőrzött körülmények között: egy magyarországi halgazdaságban, pisztrángok egy kísérleti csoportját, ahol az egyedek 1% (táplálékba kevert) Immunovetet kapnak, hasonlítják össze az amúgy megegyező  körülmények között élő kontrollcsoporttal.

A vizsgálat elsősorban a tíznaponkénti súlygyarapodásra, a megbetegedések gyakoriságára és a vízminőségre koncentrál, figyelembe véve bármilyen egyéb, fontos változást. Az Immonovet haleleség részeként való használatára vonatkozó, korábbi, nem dokumentált megfigyelések alapján az várható, hogy nő a pisztrángpopuláció súlya, hogy gyorsabb lesz a növekedés üteme, kevesebb lesz az állati veszteség és csökken a betegségek előfordulása, illetve súlyossága.

 

Kérésre továbbítjuk az Immunovettel kapcsolatos tanulmányok és publikációk listáját.