Blog

Nyaraljunk a kutyánkkal! Vagy kire bízhatjuk a kutyusunkat, ha nyaralni megyünk?

Immunovet
Nyaraljunk a kutyánkkal! Vagy kire bízhatjuk a kutyusunkat, ha nyaralni megyünk?

Miután sikerült megtalálnunk a megfelelő helyet érdemes átgondolnunk, hogy mik azok a dolgok, amiket semmiképpen sem felejthetünk ki a bőröndből, ha kedvencünk is útitársunk lesz.

Egyre népszerűbb plusz szolgáltatása a szállodáknak, hogy vihetjük kedvenceinket is a családi nyaralásra. Kutyabarát éttermek, kávézók mellet manapság már a szállódák is gyakran fogadnak kutyákat és cicákat. Így a nyaralás alatt sem kell nélkülöznünk a szőrös kis családtagjaink társaságát. Számos csoportot találhatunk különböző közösségi média felületeken, ahol tapasztalatok alapján ajánlják a kutyások egymásnak a jobbnál jobb helyeket és felfedezhetünk olyan szállás foglaló weboldalakat is, amiken szűrni tudunk az alapján, hogy állatbarátok-e.

Miután sikerült megtalálnunk a megfelelő helyet érdemes átgondolnunk, hogy mik azok a dolgok, amiket semmiképpen sem felejthetünk ki a bőröndből, ha kedvencünk is útitársunk lesz.

Érdemes bepakolnunk az állatkánk etető-, itatótálja és eledele, mellett kedvenc fekhelyét is, hogy kényelmesen pihenhessen. Emellett a nyakörvét, pórázát, szájkosarát se hagyjuk otthon. Külföldi utazáshoz útlevélre is szükségünk lesz, érvényes veszettség oltással és féreghajtással, ha kocsival utazunk a határon ellenőrizhetik azt is, hogy megfelelően biztonságban utaznak-e az állatok, amennyiben a sok csomag mellé nem férnek be a szállítóboxok, akkor ne felejtsünk el kutya biztonsági övet használni. Ha igazán felkészültek szeretnénk lenni akár kisebb sérülések ellátásához egészségügyi dobozkát is összeállíthatunk. A köves strandokon nagyon gyakoriak a talppárna sérülések, amiket sebfertőtlenítés után bekötözhetünk, a meleg nyári városnézéshez, pedig kutyacipővel tudjuk védeni kutyánk lábát a megégéstől. Abban az esetben, ha célállomásunk egy mediterrán város, akkor érdemes mindenképpen úgy kiegészíteni a külsőparaziták ellen alkalmazott védelmünket, hogy szúnyogriasztó hatással is bírjon, hogy elkerüljük a Leishmania fertőzést. Vízi utazáshoz mentőmellény is jól jöhet. A tengervíz megívásától hasmenésük lehet, ezért esetleg probiotikumokat, hasmenés csillapítókat is bepakolhatunk. Az Immunovet az utazás alatt is jó választás széleskörű terápiás indikációinak köszönhetően sok segítséget nyújthat. Indulás előtt akár az interneten is érdemes utána nézni az ottani állatorvosi rendelők elérhetőségeiért a biztonság kedvéért.

  • etető- és itatótál, táp
  • kedvenc fekhely, pléd
  • nyakörv, póráz, szájkosár, kutyacipő
  • útlevél, érvényes veszettség oltás és féreghajtás! (külföld)
  • kutya biztonsági öv vagy szállító boksz (autó)
  • egészségügyi doboz: fertőtlenítő szerek, kötszerek, probiotikum, hasmenéscsillapító, Immunovet

Abban az esetben, ha viszont mégis kedvenceik nélkül kapcsolódnánk ki és nem szeretnénk megkérni a szomszédunkat, hogy vigyázzon rájuk, akkor a panziók mellett, ma már képzett kutyaszittereket is találhatunk az interneten, akik úgy gondoskodnak a kedvencünkről távollétünk során mintha sajátjuk lenne.

A panziók már jól ismert létesítmények, ahol a dolgozók egyszerre több állatra vigyáznak. Abban az esetben, ha számunkra nagyobb biztonságot jelent az, hogy állatainkról a saját otthonainkban gondoskodik valaki, akkor a szitterkedést nekünk találták ki.

Mikor érdemes a kutyusunk számára inkább szittert választanunk a panzió helyett?

  • nem túl jól jön ki más kutyákkal
  • nehezen viseli a környezetváltozást, jellemző rá a szeparációs szorongás
  • speciális igényei vannak
  • beteg és külön szakértő gondozást igényel

 

A szitterkedés esetén az állatunk számára stresszforrás „csak” a gazdi hiánya és az új ember jelenléte lesz, de legalább ezenkívül a saját, megszokott lakhelyén, saját napirendjét tudja tartani, nem mellesleg a szitter bármikor be tud számolni nekünk kedvencünkről és videókat is tud küldeni, annak érdekében, hogy aggodalmaktól mentesen pihenhessünk.