Blog

Készüljünk fel a téli hidegre!

Immunovet
Készüljünk fel a téli hidegre!

A tél beköszöntével a gazdi szekrényéből előkerülnek a vastag kabátok, sálak, kesztyűk. A hidegben viszont nem csak mi, hanem kedvenceink is fázhatnak, főleg, ha napjuk nagy részét a fűtött lakás kényelmében töltik.

Mit tudunk tenni, hogy megvédjük kedvenceinket a téli mínuszokban is?

A kutyáknak nem csak a fajtájától, hanem a tartási körülményeitől, korától, egészségügyi állapotától is függ, hogy mennyire bírja jól a hideg időjárást. A kistermetű, kölyök, idős és beteg kutyusok, illetve a melegebb éghajlatról származó, vékony és kevés bundával rendelkező fajták számára mindenképp szükséges, hogy megvédjük őket a zord hidegektől.

 

Miből tudhatod, hogy kutyusod fázik?

Ha a kinti séta során kedvenced remeg, testtartása görnyedt, nem szívesen áll egyhelyben, kapkodja a lábait a földről és inkább már hazafelé indulna, akkor biztos lehetsz benne, hogy nem kellemes már számára a kint töltött idő. A napi sétákra viszont ilyen időben is szüksége van a kutyáknak, hogy megőrizzék mentális és fizikai egészségüket. Szerencsére már sok lehetőség van rá, hogy kutyusainkat megvédjük a hidegtől. Kutyapulóvereket, vízlepergető kabátokat, kutyacipőket is be tudunk már szerezni fázós kedvenceinknek. Fontos, hogy esős, havas időben vízálló ruhát válasszunk, mivel az átázott, vizes pulóverben még nagyobb az esély a megfázásra. A kutyacipőket főként olyan helyen ajánljuk, ahol a havazás miatt sózzák az utakat, mivel a só kikezdi a talppárnákat. A cipő a kutyus lábát melegen tartja, és megvédi a jégtől, sótól és homoktól. Ha kedvencünk nem szeret cipőt hordani, a téli séta után érdemes a mancsokat langyos vízzel és törölközővel áttörölni.

 

Mi a helyzet a kinti kutyákkal?

 

Első és legfontosabb, hogy olyan menedéket, házat biztosítsunk számukra, amely nem tud beázni és a széltől is tudja óvni a kutyát. A házba tehetünk pokrócokat, plédeket illetve szalmát is. A nagy hidegekben a kint hagyott ivóvíz befagyhat, így többször érdemes ellenőrizni és cserélni azt, hogy mindig friss ivóvíz álljon a kutyus rendelkezésére. A kint tartott kutyák esetében télen az etetésen is szükséges lehet változtatni, mivel a hideg elleni védekezéshez több kalóriára lesz szükség.

Ha a fentiek mellett a kutyusod szervezetét belülről is támogatni szeretnéd, hogy erős immunrendszerrel vágjon neki a hideg időnek, érdemes a táplálékát immunerősítővel kiegészíteni. Az Immunovet termékei segítenek megóvni kedvencedet a téli hónapokban is!